Штучний інтелект: філософсько-антропологічний погляд

  • L. Blozva Національний університет біоресурсів і природокористування України
Ключові слова: природний інтелект, штучний інтелект, природа людини, смарттехнології, Інтернет розумних речей

Анотація

Здійснено аналіз проблеми створення штучного інтелекту з філософськоантропологічних позицій. Визначено поняття природного людського інтелекту і штучного інтелекту та показано відмінності між цими поняттями. Наведені типові приклади, що демонструють широке використання високотехнологічних пристроїв із системами штучної інтелектуальності для підвищення ефективності інтелектуальної діяльності людини. Дана оцінка переваг і загроз застосування систем із штучною інтелектуальністю.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

L. Blozva, Національний університет біоресурсів і природокористування України
аспірантка кафедри філософії,

Посилання

Alekseeva I. Yu., Nikitina E. A. Intelekt i tekhnologii: Monografiya [Intellect and technology: Monograph]. – Izdatel’stvo «Prospekt». – 2015. – 107 s.

Dnevnik Davosa: Iskusstvennyy razum - real’nost’. Chto on mozhet? [Davos Diary: Artificial Intelligence - a reality. What can he?] [Electronic resource]. – 2016. – Access mode: http:// biz.liga.net/all/it/stati/3223067-obsudili-v-davose-kogda-kompyuter-stanet-umnee-cheloveka.htm.

Kosybaeva U. A., Filosofskie aspekty problemy isskustvennogo intelekta. [The philosophical aspects of artificial intelligence] [Electronic resource]. – 2008. – Access mode: http://www.rusnauka.com/18_NPM_2008/Philosophia/34687.doc.htm.

Nikitin A. Є. Epistemologiya iskusstvennogo intellekta. Avtoref. diss. [Epistemology artificial intelligence]. – Arkhangel’sk. – 2007. – 25 s.

McCarthy J. Programs with Common Sense. In Mechanisation of Thought Processes // Proceedings of the Symposium of the National Physics Laboratory, London, U.K., 1956. – р. 77–84.

Minsky, M., Papert, S. «Artificial intelligence». – Univ. of Oregon Press, 1972


Переглядів анотації: 300
Завантажень PDF: 1127
Опубліковано
2016-10-03